Verilerinizi kontrol edin: iCloud yedeklemesi nasıl kapatılır

Kuruluşundan bu yana, iCloud kendisini en popüler Apple depolama hizmetlerinden biri olarak ve haklı olarak kurmuştur. Kullanıcılara güvenilir erişim ve içeriği (ve daha fazlasını) birden fazla cihazda depolama, senkronize etme ve yedekleme olanağı sağlar.

Tüm verilerinizin buluta yedeklendiğini bilmek rahatlıktır. Ancak, “iCloud'u kullanmıyorsam nasıl kapatabilirim?” Sorusu da var. Bu soru giderek yaygınlaşıyor.

Kullanıcıların güçlü bir çoğunluğu hala iCloud özelliğini kullanmayı tercih etse de, birçok nedenden dolayı değişiklik yapma zamanı gelmiş olabilir. İPhone'unuzdaki iCloud özelliğini kapatmak için neyi, neden ve nasıl yapmanız gerektiğini size vereceğiz.



İCloud yedeklemesi nedir?

Temel bilgilerle başlayalım ve ileriye doğru ilerleyelim. Basitçe söylemek gerekirse, Apple’ın iCloud özelliği ihtiyacınız olan verileri birden fazla cihazda senkronize etmenize ve depolamanıza olanak tanır.

Başka bir deyişle, iCloud, iPhone, iPad vb. Kullanıyor olsanız da verilerinize kolayca erişmenizi sağlar. Aynı Apple kimliğiyle oturum açtığınız sürece, tüm iCloud içeriğinizi herhangi bir cihazda bulabilirsiniz.

İCloud'un, hangi cihazı kullanıyor olurlarsa olsunlar, içeriklerine özel olarak erişmek isteyenler için kullanışlı bir züppe aracı olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca her kullanıcıya 5GB boş depolama alanı sunar. Ayrıca, kullanıcılar fotoğrafları, filmleri, müzikleri ve belgeleri kaydedip senkronize edebilir, takvimleri güncelleyebilir, kişi ekleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilir.

Depolama ve senkronizasyonun yanı sıra, iCloud başka şeyler için de yararlıdır. Verileri yedeklemek, fotoğraf paylaşmak ve hatta kaybolması veya çalınması durumunda iPhone'unuzu bulmak için kullanılabilir. Doğru, iPhone'umu Bul özelliğini etkinleştirdiyseniz, hırsızlar iCloud şifreniz olmadan telefonunuzu kapatamaz veya devre dışı bırakamaz.


uygulama spot ışığı nedir

İCloud'a ihtiyacınız olmayacak nedenler

Peki, iCloud size bu harika ve kullanışlı özelliklerin tümünü verirse, neden kapatmak istersiniz?



Cevap her zaman çevrimiçi dünyanın en değerli emtia - gizlilik - geri geliyor. ICloud'un olabildiğince yararlı olması, yetkisiz kullanıcıların özel verilerini korumak için yalnızca kapatılmasını istediğiniz bir zaman olabilir.

Gerçek şu ki, bazı fotoğraf ve belgelerin herkesin görmesi için otomatik olarak paylaşılmasını istemeyebileceklerimiz var. Buna Apple da dahil. Veya iCloud'da belirli içeriği bir cihazdan diğerine senkronize etmek için bir duraklama yapmak isteyebilirsiniz.

İCloud nasıl kapatılır

İCloud'u kapatmak oldukça kolaydır ve hangi uygulamaları ve özellikleri kapatmak veya açık tutmak istediğinizi seçmenin ve seçmenin bir yolu bile vardır. Özel öğeler için senkronizasyonu kapatabilir, iCloud oturumunu kapatabilir veya yalnızca hesabı cihazınızdan silebilirsiniz.


şifre uzantısını göster

İPhone'unuzdaki iCloud'u kapatmak / oturumu kapatmak istiyorsanız şu basit adımları izleyin:



  • Başlangıç ​​için senin Ayarlar Uygulamanın
  • Dokunun isim ekranın üst kısmında
  • En alta kaydırın ve Oturumu Kapat seçenek
  • Ardından, Apple Kimliğinizi girmeniz istenir. Öğesine dokunun. Kapat buton. Bu, iPhone'umu Bul gibi özelliklerin kapatılmasına neden olur.
  • Buradan, telefonunuzda tutmak istediğiniz verileri seçebilirsiniz. Kaydırıcıyı yeşile (açık) getirerek tutmak istediğiniz belirli programı / uygulamaları seçin.
  • Öğesine dokunarak devam edin Oturumu Kapat düğmesine basın.
  • Seç Oturumu Kapat seçenek son kez. Şimdi çıkış yaptınız ve iCloud ve özellikleri devre dışı bırakıldı.

Şimdi, muhtemelen “Ya iCloud'u tamamen kapatmak istemiyorsam, ancak bazı belirli özellikleri kapatmak istersem?” Diye soruyorsunuz. İyi soru.

Aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:

  • Adresine git ayarlar
  • Seçin isim
  • Öğesine dokunun. iCloud
  • Tüm iCloud özelliklerinin listelendiği bir ekran görünecektir. İstemediğiniz özellikleri devre dışı bırakmak için kaydırıcıları beyaz olana kadar taşıyabilirsiniz. Bu, özelliğin kapalı olduğu anlamına gelir.
  • Şimdi, Fotoğraflar gibi belirli özellikler için fazladan bir adım atmanız gerekecek. Öğesine dokunun. Menü düğmesi her biri için daha fazla seçenek ile başka bir ekrana yönlendirilecek. Kaydırıcıları oradan kapalı konuma getirebilirsiniz.

Hepsi bu kadar, iCloud'unuz tekrar kullanmayı seçene kadar güvenliğiniz için kapalıdır.